Izstrādā datoru antivīrusu programmu mazajiem uzņēmumiem

Viens no vadošajiem IT antivīrusu uzņēmumiem pasaulē Kaspersky Lab ir izlaidis jaunu – otro – versiju izstrādājumam Kaspersky Small Office Security 2, kas ir piemērots nelielu organizāciju informācijas un IT infrastruktūras drošai aizsardzībai.

Vispārējais kiberapdraudējumu līmenis mūsdienu datortīklos arvien vairāk pieaug, un paši apdraudējumi kļūst tehniski aizvien sarežģītāki. Jaunās problēmas vienādā mērā skar dažādu lielumu organizācijas, un mazie uzņēmumi nav izņēmums.

Lai sekmīgi stātos pretī apdraudējumiem, ir vajadzīgas arvien attīstītākas aizsardzības tehnoloģijas un dziļas speciālās zināšanas to vadīšanai. Kaspersky Small Office Security 2 ir visaptverošs risinājums, kas ir īpaši pielāgots nelieliem uzņēmumiem līdz 10 datoru lietotājiem un kurā Kaspersky Lab visjaunākās izstrādnes antivīrusu aizsardzības jomā ir apvienotas ar ātru iestatīšanu un ērtu vadību.

„Mēs īpaši izveidojām šo izstrādājumu, ņemot vērā nelielu organizāciju vajadzības, kurās bieži vien nav sava IT speciālista. Kaspersky Small Office Security 2 nodrošina pilnīgu aizsardzību, patērējot nelielu daudzumu resursu un prasot minimālo laiku drošības sistēmas vadībai. Jaunais izstrādājums sniedz drošu aizsardzību par pieejamu cenu un izceļas ar lietošanas vienkāršību, tādējādi ļaujot ar to strādāt pat cilvēkam, kuram nav lielas pieredzes un padziļinātu zināšanu informācijas drošības jomā,” norāda Kaspersky Lab ģenerāldirektors Jevgeņijs Kasperskis.

Šai programmatūrai ir jaunas funkcionālās iespējas - antivīrusu skeneris, heiristiskais analizators, lietojumprogrammu aktivitātes kontroles sistēma un izolēta „smilšukaste” aizdomīgu datņu palaišanai ļauj atklāt un bloķēt gan zināmas, gan jaunas kaitīgās programmatūras vēl pirms tās spēj nodarīt jelkādu kaitējumu. Izstrādājums aizsargā serverus un darbstacijas, kuras vada operētājsistēma Windows, kas ir visizplatītākā mazo uzņēmumu vidū.

Atjauninātā datorvīrusu apkarošanas paaugstina datorsistēmu drošības līmeni. Jauninājumu vidū cita starpā iekļauta arī dublējumkopiju veidošana, palīdzot novērst finanšu informācijas, klientu datu un citu vērtīgu dokumentu zudumu, kas var rasties datora kļūmes vai darbinieku netīšas rīcības rezultātā. Nozaudētu vai kļūdaini mainītu datni vai datņu grupu var atjaunot no glabātavas ar pāris datorpeles klikšķiem.

Turklāt iebūvētie efektīvie, katram lietotājam pieejamie šifrēšanas instrumenti ļauj ar noturīgu algoritmu droši šifrēt uzņēmuma konfidenciālo informāciju. Darbinieki var veidot aizsargātus kriptokonteinerus un glabāt tajos dažādu informāciju. Savukārt ar Kaspersky Small Office Security iekļauto paroļu pārvaldnieka komponentu var izveidot un droši glabāt uzticamas un pret uzlaušanu noturīgas paroles piekļūšanai tiešsaistes pakalpojumiem un lietojumprogrammām, piemēram, e-pastam, internetbankai un citiem resursiem.

Piekļuves internetam attālinātās vadības modulis bloķē nevēlamās tīmekļa vietnes un norādīto formātu datņu lejupielādi, ierobežo lietotāju savienojuma laiku un kontaktus populāros sociālajos tīklos, tādējādi palielinot darbinieku efektivitāti un samazinot konfidenciālās informācijas noplūdes risku.

Svarīgākais