ASV prognozē: Krievi tuvākā gada laikā nepanāks ievērojamus teritoriālos ieguvumus Ukrainā

© AFP/Scanpix/Leta

ASV aizsardzības ministra vietnieks politikas jautājumos Kolins Kāls situāciju Ukrainas frontē nodēvējis par "nogurdinošu apmainīšanos ar triecieniem" un pauda viedokli, ka Krievijai neizdodies panākt būtiskus teritoriālus ieguvumus tuvākā gada laikā.

"Iespējams, ka tuvāko nedēļu un mēnešu laikā jūs redzēsiet, kā nelieli zemes gabali pāries no rokas rokās. Es neredzu neko, kas liecinātu, ka krievi tuvākā gada laikā varētu panākt ievērojamus teritoriālos ieguvumus Ukrainā," Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas sēdē sacīja Kāls.

Runājot par Krievijas lēmumu apturēt dalību Krievijas un ASV noslēgtajā Stratēģiskā bruņojuma samazināšanas līgumā, Kāls norādīja, ka Krievija nav spējīga uz neierobežotu kodolsacensību.

"Viņiem nav naudas, jo īpaši ņemot vērā spiedienu uz viņu armiju kara, sankciju un eksporta kontroles dēļ. Es domāju, ka tas viņam (Putinam) bija veids, kā radīt skaļus virsrakstus. Bet es domāju, ka no praktiskā viedokļa situācija nav mainījusies," paziņoja Kāls.

"Viņi tik un tā neievēroja pārbaudes režīmu, atsaucoties uz Covid-19 un tā tālāk. Interesanti ir arī tas, ka Putins nolēma apturēt dalību līgumā, nevis izstāties no tā. Es domāju, ka patiesībā tas liecina, ka šī ir neefektīva svira pret mums," pavēstīja Kāls.

Pasaulē

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais