Polija lielā apjomā iegādāsies jaunu militāro tehniku

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Polija pērk savai armijai vairāk nekā 1000 jaunu "Borsuk" tipa kājnieku kaujas mašīnu un simtiem eskorta automašīnu, vēsta Polijas ziņu aģentūra PAP.

Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks otrdien parakstīja vienošanos par šo kaujas automašīnu iegādi ražošanas uzņēmumā "Huta Stalowa Wola" valsts dienvidaustrumos.

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis iepriekš tviterī bija paziņojis par šo pasūtījumu. "Mēs garantējam drošību poļiem," rakstīja premjers.

Blaščaks pavēstīja televīzijas ziņu kanālam TVP, ka šis pasūtījums ir lielākais projekts, kādu jebkad uzņēmusies Polijas aizsardzības rūpniecība.

Saskaņā ar šo vienošanos pirmie četri tanki "Barsuk" tiks piegādāti Polijas armijai jau šogad. Blaščaks pauda cerību, ka arī pārējās piegādes notiks ātri, bet neminēja precīzu datumu.

Jaunie Polijā ražotie tanki aizstās bijušajā Padomju Savienībā ražotās kājnieku kaujas mašīnas "BMP-1", kuras iepriekš izmantoja Polijas armija. Viena no jauno tanku priekšrocībām ir spēja darboties uz ūdens.

Līdz ar vairāk nekā 1000 tankiem pasūtījums ietver vēl apmēram 400 militārās automašīnas, kas izmantojamas izlūkošanai, koordinācijai un dažādām aizsardzības funkcijām.

Šis pasūtījums ir daļa no plašas Polijas armijas modernizācijas, kas notiek "ļoti straujā tempā", sacīja Blaščaks.

NATO dalībvalsts Polija tieši robežojas ar Ukrainu, kurai uzbrūk Krievija.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais