Lietuvā aizturētajam Baltkrievijas spiegam atjauno apcietinājumu

© pixabay.com

Tiesa Lietuvā atjaunojusi apcietinājumu Viļņas iedzīvotājam Mantam Daneļum, kuru tur aizdomās par spiegošanu Baltkrievijas labā, informēja prokurors Ģiedrus Taraševičs.

"Viņam ir mainīts drošības līdzeklis, tagad viņš līdz 5.aprīlim ir apcietinājumā," pirmdien ziņu aģentūrai BNS teica prokurors.

Tiesa drošības līdzekli mainījusi pagājušajā nedēļā, jo aizdomās turētais pārkāpis iepriekš noteikto drošības līdzekli.

Februāra sākumā tiesa atbrīvoja Daņeļu no apcietinājuma, kur viņš bija atradies četrus mēnešus. Viņam tika noteikta elektroniskās kājas aproces nēsāšana un personu apliecinošu dokumentu ieturēšana.

Lietuvas Ģenerālprokuratūra pirmdien informēja., ka ir lūgusi tiesai atjaunot apcietinājumu Daneļum, jo viņš vairākkārt pārkāpis iepriekšējo drošības līdzekli un aizliegumu nesazināties vai necensties sazināties ar noteiktām personām.

Daneļus tika aizturēts pērn oktobrī.

Viņš esot iefiltrējies baltkrievu emigrantu organizācijās Lietuvā un nodevis par tām ziņas Aleksandra Lukašenko režīma specdienestam. Daneļus uzdevies par biznesa konsultantu, lasījis lekcijas un piedāvājis juridisko palīdzību, vēsta Baltkrievijas neatkarīgais televīzijas kanāls "Belsat".

Lietuvas varasiestādes nekomentē pirmstiesas izmeklēšanu, bet pats Daneļus noliedz savu vainu.

Svarīgākais