Ēģiptes nemieru ietekmē naftas cena pārsniedz 103 dolārus

Ēģiptes protestiem kļūstot vardarbīgiem, ceturtdienas, 3. februāra, rītā vērojams straujš naftas cenu pieaugums, Brent jēlnaftai pārsniedzot 103 ASV dolārus par vienu barelu.

Tikmēr preču tirgos jēlnafta cena ir vēl augstāka, kas savukārt rada bažas par inflācijas spiediena pieaugumu, apdraudot pasaules ekonomikas atveseļošanos, vēsta Reuters.

Ziemeļjūras Brent jēlnaftas cena pieaugusi līdz 103,27 ASV dolāriem par barelu, kas ir augstākā atzīme pēdējo 28 mēnešu laikā.

Jēlnaftas cena marta piegādēm sasniedz 91,42 ASV dolārus par barelu, kas kopš iepriekšējās sesijas beigām ir pieaugums par 56 centiem jeb 0,62%

Pasaulē

ASV Tieslietu ministrija (DOJ) ir iesniegusi tiesā prasību pret kravas kuģa īpašnieku un vadītāju, kurš martā Baltimorā sadūrās ar Frensisa Skota Kī tiltu, kā rezultātā tilts daļēji sabruka un vairāki cilvēki gāja bojā, vēsta theepochtimes.com. Varas iestādes vēlas atgūt vairāk nekā 100 miljonus dolāru, kas tika iztērēti, lai no kuģu ceļa attīrītu gružus no sabrukušā tilta, kā arī atjaunotu svarīgas ostas darbību.

Svarīgākais