Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

"Jaudīgi un emocionāli!" Latvijas Bruņotie spēki velta "Dvēseļu Puteņa" dziesmu Ukrainas ieroču brāļiem

© Ekrānuzņēmums

Jaudīgs minimālisms un dziļas emocijas — tādu iespaidu rada dziesma "Дай миру нашим братам / Dodi mieru mūsu brāļiem", kas sākotnēji sacerēta filmai "Dvēseļu Putenis / Blizzard of Souls", bet tagad iedziedāta ukraiņu valodā.

Dziesma ar Aleksandra Grīna tekstu, kuras mūzikas autore ir ar vairākām "Emmy" balvām par labāko seriālu mūziku godalgotā Holivudas komponiste Lolita Ritmanis, sākotnēji sarakstīta "Dvēseļu Puteņa" filmai, taču tagad virsseržantam Jānim Kaģim ir radusies ideja to pārlikt ukraiņu valodā. Ideju īstenoja Nacionālo Bruņoto Spēku štāba orķestris, ko diriģēja kapteinis Aleksandrs Kreišmanis, filmēja vecākais zemessargs Jānis Porietis, vokālists — seržants Gatis Supe.

Krievijas agresijas rezultātā izraisītais pilna mēroga karš Ukrainā ilgst jau gadu, tomēr pat pēc nepārtrauktām un ilgstošām kaujām nav izdevies salauzt ukraiņu tautu un tās ticību uzvarai. „Pasaule - lai mostas! Lai visi, kuri dzīvo brīvībā, mostas un palīdz mūsu brāļiem un māsām Ukrainā turēties pret agresoru, kura mērķis ir iznīcināt Ukrainas tautu, zemi. Lai gaisma pārvar tumsu! Lai šis karš beidzas!” — aicina komponiste Lolita Ritmanis.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.