Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Korupcijā apsūdzētās Kaili piedzīvotājs atbrīvots no apcietinājuma

© pixabay.com

Korupcijā apsūdzētās bijušās Eiropas Parlamenta (EP) vicepriekšsēdētājas Evas Kaili partneris Frančesko Džordži atbrīvots no apcietinājuma, kā drošības līdzekli nosakot mājas arestu, piektdien paziņojusi Beļģijas prokuratūra.

Kā ziņots, Eiropas Savienību (ES) ir satricinājis korupcijas skandāls, kurā iesaistīta nu Kaili un citas personas, kas, domājams, saņēmušas naudu par Kataras un Marokas interešu virzīšanu EP.

Korupcijas izmeklēšanas ietvaros Beļģijas varasiestādes decembrī veica kratīšanas vairākās adresēs, tai skaitā deputātu un bijušo deputātu mājās, un konfiscēja 1,5 miljonus eiro skaidrā naudā.

Aizdomās par korupciju, naudas atmazgāšanu un citiem noziegumiem aizturēts bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Antonio Pancēri, Kaili, viņas partneris un kādreizējais Pancēri palīgs Džordži un EP deputāts Marks Tarabella.

Atrodieties mājas arestā, Džordži būs jānēsā uz potītes elektroniskā aproce, pavēstījusi prokuratūra, piebilstot, ka nepārsūdzēs ceturtdienas vakarā pieņemto lēmumu par viņa atbrīvošanu.

Tikmēr Kaili paturēta apcietinājumā.

Apcietinājumā atrodas arī Pancēri, kas tiek uzskatīts par šīs korupcijas shēmas organizatoru. Janvārī viņš parakstīja vienošanos ar prokuratūru, piekrītot pilnībā sadarboties ar izmeklētājiem apmaiņā pret mazāku cietumsodu un naudassodu.

Džordži pēdējā laikā strādājis par EP deputāta Andrea Kocolīno palīgu. Arī Kocolīno ir aizturēts.