Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Brazīlijas plūdu upuru skaits turpina pieaugt

© Scanpix

Bojāgājušo skaits plūdos un zemes nogruvumos Brazīlijas dienvidaustrumos ir pieaudzis līdz 54 cilvēkiem, piektdien paziņoja varas iestādes.

Sanpaulu štata valdība informēja, ka apmēram 30 cilvēku vēl ir pazuduši bez vēsts pēc tam, kad pagājušajā nedēļas nogalē 24 stundu laikā nolija februāra nokrišņu norma populārajā pludmales pilsētā Sansebastjanā un tās apkaimē aptuveni 200 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Sanpaulu pilsētas.

Varas iestādes paziņoja, ka tas ir lielākais nokrišņu daudzums, kāds jebkad nolijis Brazīlijā vienas diennakts laikā. Lietus izraisīja plūdus un zemes nogruvumus, kas izpostīja apdzīvotās kalnu nogāzes.

"Līdz šim ir apstiprināti 54 cilvēku nāves gadījumi," no kuriem 15 bija bērni, paziņoja Sanpaulu štata valdība.

Rajonos, kur dabas stihijas dēļ ap 4000 cilvēku zaudējuši pajumti, vēl turpinās meklēšanas un glābšanas operācijas.

Romas pāvests Francisks, kurš dzimis Argentīnā, nosūtīja līdzjūtības apliecinājumu Brazīlijai. "Tik daudzi no jums ir pazuduši, tik daudzi ir cietuši (..) Es sūtu jums savu tuvību, savas lūgšanas apliecinājumu. Lai Dievs jūs svētī," pāvests paziņoja videoierakstā, kuru pārraidīja oficiālais Vatikāna ziņu portāls.

Tiek lēsts, ka 9,5 miljoni no Brazīlijas 215 miljoniem iedzīvotāju dzīvo augsta plūdu vai zemes nogruvumu riska rajonos.