Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas sūtītātās raķetes Ukainā iznīcinājušas Krievijas propagandistu izlielītos "superhelikopterus"

© Scanpix

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) īsi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainas bruņotajiem spēkiem paspēja piegādāt Latvijas bruņojumā esošās ASV uzņēmuma “Raytheon Missle Sistems” ražotās pretgaisa aizsardzības raķetes FIM-92 “Stinger”, vēsta sargs.lv.

Tikpat ātri no Ukrainas tika saņemtas labas ziņas - Latvijas “Stinger” raķetes veiksmīgi iznīcinājušas vairākus Krievijas uzbrukuma helikopterus, tostarp Krievijas propagandistu izlielīto uzbrukuma “superhelikopterus” Ka-52 “Aligator”, kam, kā jau ierasts Kremļa propagandas labākajās tradīcijās, “neesot analogu”.

“Stinger” ir pārnēsājamā pretgaisa aizsardzības raķete, kura paredzēta zemu lidojošu mērķu notriekšanai. Lai gan tās maksimālais šaušanas attālums ir seši kilometri, efektīvais šaušanas attālums svārstās no trim kilometri augstumā un līdz četriem kilometriem attālumā.

“Stinger” raķetes darbojas pēc principa “izšāvi - aizmirsi”. Tās tiek novadītas uz mērķi pēc siltuma starojuma. Tas nozīmē, ka raķete tiek notēmēta par lidaparāta dzinēja izstaroto siltumu, raķetes “galvā” esošais sensors to uztver un ierocis ir gatavs šaušanai.

Pilnu rakstu lasiet šeit.