Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Baidens Polijā tiksies ar NATO austrumu flanga valstu līderiem

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

ASV prezidents Džo Baidens trešdien Varšavā tiksies ar NATO austrumu flanga valstu līderiem, šādi no jauna apliecinot atbalstu šo valstu drošībai.

Polijas galvaspilsētā Baidens trešdien vispirms tiksies ar ASV Varšavas vēstniecības darbiniekiem, bet tad ar tā dēvētā Bukarestes devītnieka valstu līderiem.

Vairums šo valstu vadītāju ir līderu vidū, kas visstingrākajā formā atbalsta militāro palīdzību Ukrainai un mudina Kijivai nodrošināt papildu resursus, arī pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Tikšanās gaitā Baidens plāno no jauna apstiprināt saistības attiecībā uz šo valstu drošību, kā arī diskutēt par atbalstu Ukrainai.

Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas vēstījums Baidenam būs, ka Viļņa vēlas "lielāku ASV iesaisti Eiropā, NATO austrumu flangā un, protams, lielāku palīdzību Ukrainai", otrdien Lietuvas radio sacīja prezidenta vecākā ārlietu padomniece.

"Lietuvai un citām līdzīgi domājošām valstīm ir vairāki lūgumi, kas skar pretgaisa aizsardzību, klātbūtni priekšējo līniju aizsardzībā, pretgaisa aizsardzības sistēmas un lielākas investīcijas aizsardzības industrijā," sacīja Asta Skaisgirīte.