Šveicē aizturēts maniaks, kurš pansionātos izvarojis vairāk nekā 100 cilvēkus

Šveices policija apcietinājusi kādu 54 gadus vecu vīrieti, kurš strādājot pansionātos un slimnieku aprūpes iestādēs, seksuāli izmantojis vairāk nekā 100 cilvēkus - sākot ar maziem bērniem un beidzot ar pieaugušajiem.

Noziegumi pastrādāti 29 gadu garumā, iepriekš aizdomās turētais jau bija nonācis policijas redzeslokā, taču pierādījumu trūkuma dēļ atbrīvots, vēsta Šveices policija.

Saskaņā ar Šveices likumiem, aizdomās turamā vārds netiek izpausts. Bernes policija paziņojusi, ka vīrietis, kurš kopš 1982. gada strādājis deviņos pansionātos Šveicē un Vācijā, apcietināts jau pagājušā gada pavasarī, tagad izmeklēšana esot beigusies un viņš atzinis savu vainu 114 seksuālas vardarbības gadījumos. "Vairākas reizes tajos bija iesaistīti bērni, arī viņa kolēģu bērni. Jaunākais seksuālās vardarbības upuris bija tikai gadu vecs," policijas paziņojumu citē Reuters.

Bernē notikušajā preses konferencē Šveices policijas īpašās izmeklēšanas vienības vadītāja Gabriēla Bergere stāstījusi, ka maniaks seksuāli izmantojis arī pieaugušos, kuri fizisku vai garīgu problēmu dēļ nav spējuši viņam pretoties. Viņš aizturēts tikai pēc tam, kad divi kāda pansionāta iemītnieki iesnieguši sūdzību par to, ka piespiesti stāties dzimumattiecībās. Kaut gan aizturētais vainu sākumā noliedzis, kratīšanas laikā viņa mājās atrasti video un foto materiāli, kas par to neatstāj nekādas šaubas.

Jāpiebilst, ka 2003. gadā pēc kādas 13 gadus vecas meitenes sūdzības par seksuālu vardarbību, šis cilvēks jau bija aizturēts. Taču toreiz policija cietušās stāstu neuzskatīja par patiesu un izmeklēšana tika izbeigta.

Svarīgākais