Lietuvā jau 9 dienas izmisīgi meklē mīklainos apstākļos pazudušu pusaudzi

© SCANPIX/DPA

Kopš 4. februāra, kad Viļņā pazuda 15 gadus vecais Mikolas Davidonis, pagājušas deviņas dienas, taču līdz šim jaunieša meklēšana ir bijusi bez rezultātiem. Ne piederīgie, ne amatpersonas, ne brīvprātīgie nav spējuši atrast jaunieti, vēsta Lietuvas TV3.

Mīklaini pazudušā jaunieša radinieki seko katrai ziņai vai baumām ar cerību, ka pusaudzis tomēr atgriezīsies mājās.

"Esam dziļā izmisumā un nezinām, kurp doties un ko vēl darīt, " ziņu portālam tv3.lt sacīja Mikolas mamma Ieva Davidoniene. Viņa teica, ka visvairāk baidās no tā, ka dēlu neizdosies atrast.
"Mēs nezinam, vai viņš ir nolaupīts, vai viņš kaut kur tiek turēts ieslēgts, vai viņš varbūt ir noslīcis," bilda I. Davidoniene.
Visi apstākļi liecina, ka jaunieša pazušana ir noslēpumaina, ziņu portāla tv3.lt uzsvēra policijas ģenerālkomisārs Renatas Požela.
"Diemžēl šobrīd nevaru pateikt neko jaunu vai mierinošu. Dienesti, tostarp policija un brīvprātīgie, dara visu iespējamo, lai jaunieti atrastu. Sazināmies ar tuviniekiem, notiek meklēšanas darbi. Vienlaikus tiek pētītas arī citas iespējamās versijas, tostarp, versiju, jaunietis kļuvis par nozieguma upuri," sacīja R. Požela. Viņš norāda, ka notiekošā izmeklēšana ir apjomīga - tiek analizēti videonovērošanas kameru dati, iztaujāti cilvēki.
“Es nevēlos spekulēt un negribu būt sliktu ziņu nesējs, jo, kamēr nav rezultātu, mēs ceram un strādājam. Taču visi apstākļi liecina, ka jaunieša pazušana ir mīklaina," sacīja policijas ģenerālkomisārs.
Policija bezvēsts pazudušo Mikolasu sāka meklēt pirms nedēļas, sestdien.

Svarīgākais