Tautas skaitīšana sākusies Bulgārijā

Bulgārijā 1. februārī sākusies tautas skaitīšana. Jāatzīmē,ka tautas skaitīšana šogad notiks visā Eiropas Savienībā (ES).

Četri tūkstoši bulgāru jau nakts laikā ir tīmeklī aizpildījuši aptaujas anketu.

Eiropas Savienībā (ES) šogad tiks veikta pirmā tautas skaitīšana kopš 2001.gada. Pirmo reizi bulgāriem ir iespēja tautas skaitīšanā piedalīties ar tīmekļa palīdzību, aizpildot nepieciešamos dokumentus internetā. To vēl var paspēt izdarīt līdz 9.februārim. Tad tautas skaitītāji dosies pie tiem, kas izvēlējušies uz jautājumiem atbildēt tradicionālā veidā.

Tautas skaitīšanas laikā tiek apkopota informācija par nodarbinātību, apstākļiem mājokļos, īpašumiem un piekļuvi internetam, bet jautājumi par tautību, reliģiju vai dzimto valodu nebūs obligāti. Pirmie rezultāti gaidāmi aprīļa beigās.

Bulgārijā tautas skaitīšana pēdējo reizi veikta 2001.gadā. Tajā noskaidrots, ka tobrīd valstī dzīvoja 7 977 646 cilvēki, kas ir par 6% mazāk nekā 1992.gadā. Kā jau ziņots, tautas skaitīšana visā Latvijā notiks no 2011.gada 1.marta līdz 31.maijam. Šī būs pirmā tautas skaitīšana pēc Latvijas iestāšanās ES. Plānots, ka rezultātu apkopošana un publicēšana notiks 2012.gadā un 2013.gadā.