Krievijas propoganda ņirgājas par Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizīti Rietumos

© Scanpix

Vaimanas par rusofobiju, gaudas par visas pasaules nacistu apvienošanos pret gaismas spēkus pārstāvošo "humāno" Krieviju, kodoldraudi, ņirgāšanās par Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizīti Rietumos un šo valstu vadītāju nozākāšana par niecībām un riebekļiem - viss šis novalkātais ideoloģisko vēstījumu arsenāls līdz apnikumam tika pārmalts arī pagājušās nedēļas Krievijas propagandas raidījumos.

Kremļa ideologi gari un plaši izsmēja Zelenska pagājušās nedēļas vizītes Francijā, Lielbritānijā un Beļģijā. Par Zelenska uzstāšanos Eiroparlamentā tika teikts, ka Ukrainas prezidents ir uzrunājis visus Eiropas rusofobus, tos sveicinot ar Banderas vārdiem "Slava Ukrainai", uz ko Eiropas nacisti atbildējuši ar "Varoņiem slava".

Īpašā propagandistu nežēlastībā krita Makrons saistībā ar prezidenta pausto, ka viņš apsver iespēju atņemt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam 2006.gadā piešķirto Francijas augstāko apbalvojumu. Makrons tika dēvēts par niecību, ceturtdaļu Napoleona un, protams, par rusofobu.

Savā naidā "kremlini" aizgāja pat tik tālu, ka, rādot kadrus, kuros Makrons ar Zelenski sveicinoties apkampjas, paziņoja, ka abi prezidenti beidzot "iznākuši no skapja" un jau atklāti izturas kā mīlnieki.

Savukārt Zelenski, kurš tradicionāli tiek dēvēts par narkomānu un kokaīna šņaucēju, dažādi pašpasludināti politologi salīdzināja ar asiņainiem Eiropas diktatoriem. Traģikomiski izskanēja apgalvojumi, ka tādi despoti kā kādreizējais Rumānijas Komunistiskās partijas ģenerālsekretārs Nikolaje Čaušesku, kuram 1989.gadā tika piespriests nāvessods par masu slepkavībām un Dienvidslāvijas Komunistu savienības ģenerālsekretārs Josips Brozs Tito uz Zelenska fona esot vien "nevainīgi jēriņi". Atsevišķi propagandas raidījumu dalībnieki Zelenski salīdzināja ar Gorbačovu, kurš pašrocīgi esot iznīcinājis savu valsti - PSRS. Tagad to pašu ar Ukrainu darot Zelenskis. Kvēli nīstā "nacista" Zelenska salīdzināšana ar Gorbačovu tikai apliecina to, ka ideoloģiski Krievija pietuvinās Padomju Savienībai un to uzlūko kā vienu no savas vēstures apogejiem.