Krievija zaudējusi Ukrainā pusi no saviem smagajiem tankiem

© AFP/Scanpix/Leta

Puse no Krievijas galvenajiem kaujas tankiem ir iznīcināta vai sagrābta Ukrainā, piektdien paziņoja ASV aizsardzības resora augsta amatpersona.

Krievija, "iespējams, ir zaudējusi pusi no tās galveno kaujas tanku krājumiem, [kas iznīcināti] karadarbībā vai sagrābti no Ukrainas puses," sacīja ASV aizsardzības ministra palīdze starptautiskās drošības jautājumos Seleste Valandere, piedaloties Jaunās amerikāņu drošības centra virtuālā pasākumā.

Valandere paziņoja par šīm aplēsēm, neminot Krievijas zaudēto smago tanku precīzu skaitu. Tas notika laikā, kad Ukraina gaida Rietumu smagos tankus, kurus piegādās tās atbalstītāji.

Lielbritānija ir paziņojusi, ka tās tanki "Challenger 2" martā tiks dislocēti Ukrainā. Vācija un tās sabiedrotie plāno līdz aprīlim piegādāt Kijivai tanku "Leopard 2" bataljonu.

Arī ASV ir apsolījušas Ukrainai savu tanku "M1 Abrams" bataljonu, bet šo tanku piegādei būs vajadzīgs ievērojami ilgāks laiks.

Pasaulē

Zemūdens infrastruktūras aizsardzībai Baltijas jūrā un Ziemeļjūrā tiks iesaistīta Vācijas īpašo uzdevumu spēku GSG-9 jūras operatīvā vienība, ziņo Vācijas televīzijas kanāls ARD un izdevums "Der Spiegel", atsaucoties uz informētiem avotiem drošības dienestos.

Svarīgākais