Pieci tūrisma galamēŗki, ko novērtēs kinomīļotāji

© pixabay.com

Statistika liecina, ka vairāk nekā trešdaļa tūristu par galamērķi izvēlējušies vietu, ko redzējuši kinofilmā vai seriālā, vēsta unian.net.

Došanās uz vietām, kur notikusi iemīļoto filmu vai seriāli filmēšana uzskatāma par 2023.gada ceļošanas tendenci.

"Travel Off Path", atsaucoties uz "Expedia" raksta, ka divas trešadaļas ceļotāju ir iedomājušies par tādu vietu apceļošanu, kuras ir redzētas filmās vai seriālos.

TOP 5 galamērķi, kur uzņemtas filmas vai seriāli


"Hobitons" Jaunzēlandē. Šajā filmēšanas laukumā ir uzņemtas vairākas filmu "Gredzenu pavēlnieks" un "Hobits" ainas. Ekskursijas laikā tūristi var apmeklēt hobitu alas un pat iedzert tavernā "Zaļais drakons". Jāpiebilst, ka jau šā gada martā šajā vietā daži laimīgie varēs padzīvot.
Sicīlija Itālijā. Melnās komēdijas seriāls „Baltais lotoss” pagājušajā gadā bija pats populārākais TV šovs. Šova otrā sezona ēterā bija redzama 2022.gada nogalē un uzreiz tūristos izsauca strauju interesi par grezno Sicīlijas kūrortu. Tūristiem ir iespēja ne tikai izstaigāt filmēšanas vietas, bet arī uzturēties tajās pašās naktsmītnēs, kur dzīvoja šova dalībnieki.

Petra Jordānijā. Šajā vietā tika uzņemtas vairākas piedzīvojumu filmas „Indiana Džons un pēdējais krusta gājiens” epizodes. Šī aizvēsturiskā pilsēta, kas izkalta rozīgi sarkanīgā klintī, uzskatāma par arhitektūras brīnumu un ir iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Diemžēl, tūristi pilsētā netiek ielaisti, bet arī skats uz pilsētu ir ievērojams. Turpat blakus apskates vērts ciems Vadi-Ram, kas arī ir šīs filmas uzņemšanas vieta. Šeit filmētas arī „Zvaigžņu karu” un „Kāpa” epizodes.

Buhareste Rumānijā. Interese par šo pilsētu strauji pieauga pēc Netfliks seriāla „Trešdiena” iznākšanas. Tūristus aicina arī Kantakuzino pils Rumānijas Karpatu kalnos, kur tika uzņemtas seriāla epizodes.

Dubrovņiki Horvātijā. Lai gan seriāla „Troņu spēles” uzņemšana beidzās jau 2019.gadā, pilsēta vēl arvien piesaista tūristus, kas vēlas redzēt šī leģendārā seriāla uzņemšanas vietas.