Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Apkopotas tūristiem būtiskākās lietas. Ko vajag ķīnietim, ko amerikānim?

© pixabay.com

Vislielāko uzmanību tūristi pievērš drošībai, infrastruktūras kvalitātei, izmaksu pieejamībai, citu ceļotāju vērtējumam un laika apstākļiem, vēsta unian.net. 2023. gadā dažādu pasaules valstu iedzīvotājiem noteicošais kritērijs būs galamērķa drošība.

Saskaņā ar Eiropas Tūrisma komisijas (ETC) 2023.gada tūrisma barometru, kas analizējis tūristu vēlmes populārākajos ārvalstu tirgos, secināms, ka prioritātes būs tie galamērķi, kur nav pilsoņu nemieru un ir zems noziedzības līmenis.


Saskaņā ar barometru visvairāk nobažījušies par sava galamērķa drošību bija Ķīnas respondenti - 40% balsoja par to kā galveno atlases kritēriju. Viņiem seko amerikāņi (37%), austrālieši un kanādieši (35%), kā arī brazīlieši un japāņi (34%).


Tūrisma infrastruktūras kvalitāte, kas ietver izmitināšanu, bija otrs visvairāk akcentētais kritērijs visos tirgos, it īpaši starp respondentiem no Ķīnas (40%), Brazīlijas (36%) un Austrālijas (35%).
Ceļojumu izmaksas satrauc lielāko daļu tūristu: to par svarīgu kritēriju nosauca 41% kanādiešu. Viņiem seko austrālieši (35%), japāņi un amerikāņi (34%). Vismazāk par tēriņiem brīvdienu galamērķī uztrauc ķīnieši (26%).



Japāņu respondenti par prioritāti izvirzījuši galamērķī esošos apskates objektus (43%), kam seko ķīnieši (33%) un amerikāņi (32%), savukārt brazīlieši un kanādieši ir vismazāk nobažījušies par apskates objektiem un atrakcijām.


34% Ķīnas aptaujāto teica, ka meklē saulainu vietu, jo viņi vēlas atpūsties labos laika apstākļos, savukārt skalas otrā galā ir japāņi, kurus nemaz tik ļoti neuztrauc arī lietus un apmākušās debesis.

Ceļojumu barometrs parāda, ka Ķīnas respondenti joprojām ir nobažījušies par COVID-19 — 25%, savukārt citu valstu iedzīvotāji par to uztraucas mazāk: 19% austrāliešu un brazīliešu un 14% kanādiešu un japāņu tas šķiet svarīgi.