Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

EP atcēlis imunitāti korupcijā aizdomās turētajiem deputātiem Tarabellam un Kocolīno

© pixabay.com

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien atcēlis imunitāti diviem korupcijas skandālā iesaistītiem EP deputātiem Markam Tarabellam no Beļģijas un Andrea Kocolīno no Itālijas.

Tarabella apmeklēja parlamenta sēdi un balsoja par savas imunitātes atcelšanu.

Politiķis žurnālistiem pēc balsojuma sacīja, ka priecājas par imunitātes atcelšanu, un uzsvēra, ka ir nevainīgs šajā lietā.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienību (ES) ir satricinājis korupcijas skandāls, kurā iesaistīta nu jau bijusī EP viceprezidente Eva Kaili un citas personas, kas, domājams, saņēmušas naudu par Kataras un Marokas interešu virzīšanu. Šajā skandālā iesaistīti arī Tarabella un Kocolīno.

Beļģijas varasiestādes šīs lietas ietvaros aizturējušas jau četrus aizdomās turamos, tai skaitā Kaili.

Pārējie trīs aizturētie ir bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Antonio Pancēri, Kaili partneris un kādreizējais Pancēri palīgs Frančesko Džordži un Nikolo Figa-Talamanka, kurš, līdzīgi kā Pancēri, vada nevalstisko organizāciju. Visi trīs ir Itālijas pilsoņi.

Beļģija tur viņus aizdomās par līdzdalību kukuļdošanas shēmā, kurā Katara un Maroka novirzīja naudu caur nevalstiskajām organizācijām, lai ietekmētu Eiropas Parlamenta lēmumus.

Gan Katara, gan Maroka apgalvo, ka neko pretlikumīgu nav darījušas.

Tarabella, Kocolīno un Kaili nolieguši viņiem izvirzītās apsūdzības. Džordži ir daļēji atzinies, bet Pancēri noslēdzis vienošanos ar prokuroriem, solot apmaiņā pret vieglāku sodu sniegt pierādījumus par kukuļiem un iesaistītajām personām.

Imunitātes atcelšana Tarabellam un Kocolīno ļaus Beļģijas izmeklētājiem nopratināt abus EP deputātus, pavirzoties uz priekšu korupcijas lietas izmeklēšanā.