Ēģiptē spriedze starp protestētājiem un armiju pieaug

Piektdien ēģiptieši armijas ienākšanu Kairā sagaidīja ar atbalstu, taču pašlaik viņi vairs nesteidz spiest karavīriem roku. Armijas rosīšanās kļūst aizvien draudīgāka: pāri Atbrīvošanas laukumam, kas ir nemieru centrālā norises vieta, lido kara lidmašīnas. Uz laukumu devās arī tanku kolonna, bet to kustību nobloķēja cilvēki.

Protestētāji uzskata, ka armija ar savām aktivitātēm mēģina cilvēkus iebiedēt, tomēr valdošais noskaņojums ir kareivīgs.

Slēgts ir arābu telekanāla Al Jazeera Ēģiptes birojs. Tuvo austrumu valstīs svētdiena ir jaunās darba nedēļas sākums, tomēr daudzi uzņēmumi joprojām ir slēgti, un arī piekļuve internetam valstī ir ierobežota.

Savukārt ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone ir aicinājusi Ēģiptes prezidentu pakāpeniski nodot varu citiem. Intervijā ABC News viņa teica, ka vēlas, lai Ēģiptē izveidotot demokrātiska valdība, pie viena aicinot iesaistītās puses atturēties no vardarbības.

Protesta akcijās, kas sākās otrdien, līdz šim dzīvību zaudējuši ir vismaz 100 cilvēki.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais