Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas kara 340. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:37]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 29.janvārī. Ukraina jau 11 mēnešus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21:37. Krievijas karaspēkam svētdien apšaudot Ukrainas dienvidu pilsētu Hersonu, nogalināti trīs un ievainoti pieci cilvēki, paziņojusi Hersonas apgabala administrācija. Apšaudes no daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām sākās naktī un turpinājās visu dienu. Sapostītas dzīvojamās un administratīvās ēkas, slimnīca, autoosta, pasta nodaļa un elektropārvades līnijas.

20:00. Prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien rīkoja kārtējo Augstākā virspavēlnieka štāba sanāksmi un pauda pārliecību par Ukrainas uzvaru karā 2023.gadā.

19:15. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien telefonsarunā ar jaunievēlēto Čehijas prezidentu Petru Pavelu apsveica viņu ar uzvaru vēlēšanās un uzaicināja apmeklēt Ukrainu.

18:00. Pentagona amatpersonu vidū pieaug atbalsts tam, lai tiktu atļauts Ukrainai piegādāt iznīcinātājus F-16, portāls "Politico" uzzinājis no informētiem avotiem ASV Aizsardzības ministrijā.

16:38. Ukraina noteikusi sankcijas Krievijas un Baltkrievijas uzņēmumiem, kas iesaistīti Krievijas karaspēka un tā militārās tehnikas pārvadāšanā, teikts Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska dekrētā. Šajā sankciju sarakstā ir 185 uzņēmumi un privātpersonas.

14:40. Uz mācībām Lielbritānijā ieradušies tankkuģi no Ukrainas.

13:00. NATO Militārās komitejas vadītājs admirālis Robs Bauers sacīja, ka alianse ir gatava tiešai konfrontācijai ar Krieviju. Viņš atzīst, ka alianses prioritāte ir pārbruņošanās. Viņš arī norāda, ka organizācija ir zaudējusi militārās iniciatīvas monopolu.

11:22. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 126 160 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

10:25. Ukrainā likvidēti vēl 650 krievu iebrucēji un 8 tanki, vēsta pravda.com.ua.

09:11. Krievijas karaspēkam sestdien ar raķetēm S-300 apšaudot dzīvojamās ēkas Doneckas apgabala Konstantiņivkā, nogalināti trīs un ievainoti 17 cilvēki, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. "Tādas apšaudes diemžēl ir ikdiena mūsu teritorijās, kuras Krievijas armija spēj sasniegt ar raķetēm," sacīja Ukrainas prezidents. Viņš norādīja, ka "pārtraukt šo raķešu teroru būtu iespējams, ja mēs varētu nodrošināt atbilstošus raķešu spēkus mūsu karavīriem".

00:10. Ukrainas Ģenerālštābs paziņo, ka krievi joprojām turpina uzbrukuma operācijas Bahmutas, Avdejevska un Novopavlovskas virzienos, visur ciešot smagus zaudējumus, vēsta pravda.com.ua.