Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas vēstnieks Ukrainā: Ukraiņi nepieļauj padoties Krievijai, jo negrib dzīvot pēc krievu dzīves standartiem

© Ekrānšāviņš

Ukraiņu tauta turpina pašaizliedzīgu cīņu pret Krievijas okupantiem, jo tā ir cīņa par izdzīvošanu, savas valsts nosargāšanu un tiesībām uz savas ģimenes, draugu un kaimiņu dzīvībām, TV24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum” uzsver Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava.

Vēstnieks pārliecināts, ka ukraiņi nekādā gadījumā nepieļaus iespēju padoties Krievijai un tās agresijai. Cilvēki Ukrainā ir pret nonākšanu sabiedrības modelī, kādā dzīvo Krievijas iedzīvotāji lauku reģionos.

“Ļoti plaši gan medijos, gan "Telegram" kanālos, gan blogeri raksta, kas notiks, ja Krievija uzvarēs un ko viņi atnesīs. Viņi rāda to dzīves standartu, un ne jau no stiklotās Sanktpēterburgas un Maskavas, bet no reģionu mazpilsētām Sibīrijā. Viņi ironizējot stāsta, ka izskatoties it ka tur būtu ukraiņu artilērija trāpījusi. Viņi rāda tās šausmas un tas cilvēkos nostiprina pārliecību: nē, pasarg’ dievs, tādā sabiedrības modelī mēs patiešām negribam dzīvot, tas ir pretēji jebkādam veselam saprātam,” saka I. Kļava.

Pilnu sarunu ar Latvijas vēstnieku Ukrainā Ilgvaru Kļavu raidījumā “Nedēļa. Post scriptum” skaties šovakar plkst. 21:00 TV24 ēterā!