Lietuva saņēmusi draudus uzspridzināt lidostu, ja netiks atsākta vīzu izsniegšana Krievijas pilsoņiem

© SCANPIX

Lietuvas specdienesti pirmdienas rītā evakuēja pasažierus no visām trim Lietuvas starptautiskajām lidostām, jo bija saņemts ziņojums par draudiem uzspridzināt lidostu, ja Krievijas pilsoņiem netiks atsākta vīzu izsniegšana iebraukšanai Lietuvā, lrt.lt.

Tā kā ziņotājs nenosauca konkrētu lidostu, tad tika pieņemts lēmums trauksmi izsludināt visās trīs Lietuvas starptautiskajās lidostās - Viļņas, Kauņas un Palangas lidostās.

Lietuvas lidostu organizācijas preses dienestā pavēstīja, ka trauksmes režīms darbojās aptuveni divas stundas un pārbaudes laikā nekas aizdomīgs netika konstatēts. Vienotā glābšanas centra pārstāve Vilma Juozevičiute sacīja, ka draudu epasts saņemts pulksten 8 no rīta un tajā tika pieprasīts Lietuvas varas iestādēm atsākt vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem, pretējā gadījumā draudot uzspridzināt lidostu.

Pērn rudenī Baltijas valstis un Polija ieviesa ieceļošanas aizliegumu Krievijas pilsoņiem, kuriem ir tūrisma un atpūtas nolūkos izsniegtas īstermiņa Šengenas vīzas. Lietuvas robeždienests ziņoja, ka kopš 19. septembra valstī nav ielaisti 709 Krievijas pilsoņi un robežsargi anulējuši 29 vīzas.