Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vīrietis ar mačeti iebrūk divās Spānijas baznīcās un ievaino priesteri

© EPA/Scanpix/Leta

Vīrietis ar mačeti trešdienas vakarā iebruka divās baznīcās Spānijas dienvidu pilsētā Alhesirasā, nogalinot ķesteri un nopietni ievainojot priesteri, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Prokuratūra nekavējoties uzsāka terorisma izmeklēšanu saistībā ar šo uzbrukumu.

"Šovakar neilgi pēc plkst.19 (plkst.20 pēc Latvijas laika) vīrietis iekļuva Sanisidro baznīcā, kur viņš, bruņots ar mačeti, uzbruka priesterim, viņu nopietni ievainojot," teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

"Pēc tam viņš iekļuva Nuestrasenjoras de la Palmas baznīcā, kur pēc postījumu nodarīšanas uzbruka ķesterim. Ķesterim izdevās izkļūt no baznīcas, bet uzbrucējs viņu notvēra arpusē, un ķesteris guva nāvējošus ievainojumus," teikts paziņojumā.

"Neilgi pēc tam [uzbrucējs] tika atbruņots un aizturēts, un pašlaik viņš atrodas policijas apcietinājumā."

Ziņu avots policijā pastāstīja, ka uzbrucējs bija uzvilcis garu apmetni un "kaut ko kliedza", veicot šo uzbrukumu.

Aculiecinieki Nuestrasenjoras de la Palmas baznīcā pastāstīja vietējiem medijiem, ka uzbrucējs ieskrējis baznīcā ap plkst.19.30 (plkst.20.30 pēc Latvijas laika) euharistijas dievkalpojuma beigās. Viņš kliedzis un izmētājis svētbildes, krustus un sveces.

Prokurori uzsāka terorisma izmeklēšanu, kuru vada tiesnesis no Spānijas augstākās krimināltiesas, kuras pārziņā ir ar terorismu saistīti noziegumi.