Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Vācija satraucas, ka tanku nodošana Ukrainai vājinās viņu operatīvo gatavību un spēju aizstāvēties

© Reuters/Scanpix/Leta

Tanku "Leopard" nodošana Ukrainai vājinās Vācijas bruņoto spēku operatīvo gatavību, paziņojis Bundesvēra asociācijas vadītājs pulkvedis Andrē Vistners.

Tanku piegāde nāks par labu Ukrainai, bet par sliktu Bundesvēra operatīvajai gatavībai, raidorganizācijai ZDF atzinis Vistners.

Naivi domāt, ka karš Ukrainā beigsies divu vai trīs mēnešu laikā, un noteikti būs nepieciešams piegādāt Ukrainai vēl ieročus, norādījis Vistners.

"Ja mēs gribam ne tikai atbalstīt Ukrainu, bet arī gribam atkal spēt paši aizstāvēties," politiķiem ir jāstiprina aizsardzības nozare, lai nākamajos gados ir pieejams nepieciešamā tehnika, uzskata Vistners.

"Pēdējos mēnešos ir kļuvis skaidri redzams, ka esam tikai nosacīti gatavi aizsardzībai - ja vispār esam," atzinis Bundesvēra asociācijas vadītājs.

"Patiesība ir tāda, ka kopš februāra mēs esam turpinājuši nodot ieročus, tehniku un munīciju. Mēs joprojām esam brīvajā kritienā, mēs joprojām neesam tikuši garām stūrim attiecībā uz mūsu pašu aizsardzības spējām," piebildis Vistners.

Politiķi nes atbildību ne tikai par atbalstu Ukrainai, bet arī par valsts un sabiedroto aizsardzību, uzsvēris pulkvedis.

Pēc ilgas vilcināšanās Vācijas valdība ir nolēmusi piegādāt Ukrainā tankus "Leopard" un atļaut citām valstīm nodot Ukrainai Vācijā ražotos tankus, no avotiem valdībā noskaidrojusi ziņu aģentūra DPA.