Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija plāno izveidot 24 labošanas darbu kolonijas okupētajā Ukrainas teritorijā

© EPA/Scanpix/Leta

Krievija plāno izveidot 24 labošanas darbu kolonijas okupētajā Ukrainas teritorijā, teikts Krievijas valdības rīkojumā, kas datēts ar 23.janvāri.

Saskaņā ar šo rīkojumu Krievijas Federālajam sodu izpildes dienestam ir uzdots izveidot 12 kolonijas Doneckas apgabalā, septiņas - Luhanskas apgabalā, trīs - Hersonas apgabalā, un divas - Zaporižjas apgabalā.

Krievijas valdība arī plāno izveidot okupētajās teritorijās trīs ārstniecības labošanas darbu iestādes un trīs labošanas darbu centrus.

Krievijā 2022.gada novembrī darbojās 626 labošanas darbu kolonijas, kas ir vidēji septiņas uz katru reģionu.

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komandas izdevums "Sirena" 2022.gada novembrī ziņoja, ka Krievijas karaspēks, atkāpjoties no Hersonas apgabala, izvedis uz Krievijas teritorijas tūkstošiem ukraiņu ieslodzīto no 10 kolonijām.

Saskaņā ar Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska teikto neviena starptautiska organizācija līdz šim nav ieguvusi piekļuvi vietām Krievijā, kur tiek turēti ukraiņu gūstekņi.

Ukrainas pilsētās un ciemos pēc atbrīvošanas no Krievijas okupācijas ir atrastas spīdzināšanas vietas, kuras bija ierīkojuši okupanti. Hersonas apgabalā vien ir atrastas septiņas spīdzināšanas vietas un astoņas brīvības atņemšanas vietas.