Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Berlīnes kinofestivālā notiks Šona Penna Ukrainā uzņemtās filmas „Superspēks” pirmizrāde

© Scanpix

Strādājot pie dokumentālās filmas, Penns vairākkārt apmeklēja Ukrainu. Pat apšaudes un pilna mēroga iebrukums viņu nebiedēja, ziņo unian.net.

73. Berlīnes kinofestivālā īpašā seansā tiks demonstrēta amerikāņu aktiera un režisora ​​Šona Pena filma "Superspēks" (Superpower) par Krievijas un Ukrainas karu.

Penns pie filmas strādāja kopā ar producentu un režisoru Āronu Kaufmanu. Filmā ir atainots ne tikai karš, bet arī mākslas loma kara laikā. "Šī ir vairāk nekā dokumentāla filma. Festivālā, kas notiks gadu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, ir svarīgi parādīt filmu, ko Šons Pens un Ārons Kaufmans uzņēma tik sarežģītos apstākļos," rakstīts Berlīnes kinofestivāla mājaslapā.

Amerikāņu kinorežisors, Oskara ieguvējs Šons Penns 2022. gadā apmeklēja Ukrainu, lai personīgi redzētu pilna mēroga Krievijas iebrukuma sekas. Zināms, ka aktieris savu „Oskar” statueti ir nodevis glabāšanā Vladimiram Zelenskim līdz brīdim, kad Ukraina uzvarēs karā ar Krieviju. "Šons Penns demonstrē drosmi, kuras trūkst daudziem citiem, īpaši Rietumu politiķiem. Jo vairāk mūsu valstī šādu cilvēku, patiesu Ukrainas draugu, kuri atbalsta cīņu par brīvību, jo ātrāk būs iespējams apturēt Krievijas viltīgo uzbrukumu," komentēja Ukrainas prezidenta kancelejā.