Ēģiptē aizdedzina valdošās partijas biroju, ielās ienāk armija

Ēģiptes pilsētās Kairā, Aleksandrijā un Suecā plašo protesta akciju dēļ ir izsludināta komandantstunda, bet cilvēki tai nepakļaujas un turpina sadursmes ar policiju. Ir aizdedzinātas vairākas valdības ēkas un valdošās partijas birojs.

Protestētāji pieprasa, lai no amata atkāptos prezidents Hosni Mubaraks, kurš pie varas ir bijis 31 gadu. Prezidents ir licis armijai pārņemt drošības uzturēšanu. Tomēr armijas parādīšanos ielās iedzīvotāji ir apsveikuši. Al Jazeera rādīja kadrus, kuros redzams, kā protestētāji sarokojas ar karavīriem. Lai arī prezidents ir licis armijai atbalstīt policiju, tomēr cilvēki sagaida, ka armija nostāsies tautas pusē.

Mēģinot ierobežot protestu kustību, varasiestādes ir pilnībā bloķējušas piekļuvi internetam. Traucēti arī mobilie telefonsakari.

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone šodien izteica bažas par varasiestāžu vardarbību un aicināja valdību atļaut miermīlīgu pulcēšanos, savukārt protestētājus aicināja neiesaistīties vardarbīgās akcijās.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais