Klimata aktīvisti sola ievērojami plašākus protestus Vācijā

© Scanpix

Klimata aktīvistu kustība "Pēdējā paaudze" paziņojusi, ka šogad ievērojami paplašinās protestus Vācijā.

"Pretošanās būs lielāka kā jebkad agrāk," pirmdien Berlīnē paziņoja kustības preses pārstāve Emē fon Bālena, solot masveida protestus.

Protesta akcijas notiks visos Vācijas reģionos no 6.februāra. "Mēs izjauksim ikdienas dzīvi šajā republikā tik daudzās vietās, cik iespējams," paziņoja fon Bālena.

Kustības mērķis ir izjaukt ierasto dzīves ritmu visās pilsētās un ciematos, iesaistot arvien vairāk cilvēku, viņa piebilda.

"Pēdējā paaudze" nepaskaidroja, kādas tieši protesta formas plānotas.

Pirms gada "Pēdējā paaudze" pirmo reizi nobloķēja ielu Berlīnē. Kopš tā laika aktīvisti sarīkojuši daudzas līdzīgas blokādes, kā arī akcijas muzejos un ministrijās, bieži pielīmējoties pie ielām, ēkām vai mākslas darbiem.

Pērn protestu laikā aptuveni 800 cilvēki pielīmējās pie dažādiem objektiem, norādīja kustības pārstāve Karla Hinriha.

"Pēdējā paaudze" aicinājusi Vācijas federālo valdību izveidot "sociālo padomi" no nejauši izraudzītiem pilsoņiem un uzticēt šai padomei izstrādāt pasākumus klimata neitralitātes sasniegšanai Vācijā līdz 2030.gadam. Vācijas mērķis pašlaik ir klimata neitralitāte līdz 2045.gadam.

"Pēdējā paaudzes" mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka kustība un ar to saistītā iniciatīva no ziedojumiem maksā vairākiem aktīvistiem, galvenokārt lektoriem, un sedz citus izglītojošus pasākumus.

Pagājušajā gadā kustība ziedojumos saņēma vairāk nekā 900 000 eiro un izlietoja 535 000 eiro.

Svarīgākais