Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Gruzijas prezidente aicina valdību tikt skaidrībā ar krievu pieplūdumu

© AFP/Scanpix/Leta

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili aicinājusi valdību tikt skaidrībā ar lielo Krievijas pilsoņu ieplūdumu valstī, kā arī kritizēja ieceri atjaunot tiešos avioreisus Krievijas un Gruzijas starpā.

"Es neatbalstu reisu atjaunošanu ar Krieviju. Es nevaru piekrist argumentam, ko izmanto šīs pozīcijas atbalstam, it kā tādējādi tiktu atvieglotas Krievijā dzīvojošo gruzīnu problēmas," paziņojumā norādīja prezidente.

Kā atzina Zurabišvili, gan Gruzijas sabiedrībai, gan viņai pašai patlabanējās Gruzijas valdības nostāja jautājumā par Krievijas iebrukumu Ukrainā ir "mazākais nesaprotama".

Zurabišvili arī mudināja valdību "nopietni izpētīt Krievijas pilsoņu lielo pieplūdumu Gruzijā", lai tiktu ņemta vērā un aizstāvēta gruzīnu drošība un nacionālās intereses.

Tāpat tā vietā, lai atjaunotu lidojumus, valdībai vajadzētu parūpēties par valsts reputāciju, kategoriski atbildēt uz valstij adresētajām apsūdzībām par [Krievijai noteikto] sankciju apiešanu caur Gruziju," norādīja prezidente.

Krievijai sākot pilna mēroga karu pret Ukrainu, Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili paziņoja, ka viņa valsts nepievienosies Rietumu sankcijām pret Krieviju.

Laika gaitā šī nostāja tika vairākkārt apstiprināta no jauna.

Atbilstoši Ukrainas izlūkdienesta datiem Gruzija palīdz Krievijai apiet Rietumu sankcijas.

Krievijā sākoties mobilizācijai, tūkstošiem krievu atbēguši uz Gruziju.