Pret Ukrainas ekspremjeri Timošenko sākta kriminālizmeklēšana

Aizdomās par dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu Ukrainā sākta jauna kriminālizmeklēšana pret bijušo premjerministri Jūliju Timošenko, ziņo Ukrainas mediji.

Ekspremjere tiek apsūdzēta par 1000 jaunu automašīnu "Opel Combo" iegādi neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, valstij šādi nodarot zaudējumus 8,3 miljonu dolāru (4,25 miljonu latu) apmērā, jo transportlīdzekļu iepirkuma cena par 20% pārsniegusi tirgus cenu.

Turklāt "tā dēvētās ātrās palīdzības mašīnas" nav piemērotas pacientu transportēšanai ar nestuvēm, teikts izplatītajā paziņojumā.

Pret Timošenko jau sākta izmeklēšana par budžeta līdzekļu izlietošanu neatbilstoši noteiktajam mērķim, vides aizsardzībai domāto naudu piešķirot pensiju izmaksai.

Vēl nav zināms, vai politiķei būs jāstājas tiesas priekšā.

Timošenko noteikts aizliegums izbraukt no Kijevas.

Aizvadīto nedēļu laikā saistībā ar apsūdzībām korupcijā aizturēti Timošenko valdības vides un iekšlietu ministri, kā arī bijušā tieslietu ministra vietnieks.

ASV vēstniecība Ukrainā pērn pauda bažas par vēršanos pret bijušajām amatpersonām, norādot, ka eksministri varētu kļūt par politisko oponentu izrēķināšanās upuriem.

Svarīgākais