Putins izdevis pavēli par jaunu armijas korpusu izvietošanu netālu no Somijas

© Scanpix

Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins uzdevis nākamo trīs gadu laikā palielināt Krievijas armiju līdz 1,5 miljoniem karavīru, kā arī izveidot jaunu armijas korpusu un divus militāros apgabalus netālu no robežas ar Somiju, ziņo „ Novosti”, atsaucoties uz Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu paziņojumu.

Šoigu: "Krievijas Federācijas prezidents ir nolēmis palielināt bruņoto spēku karavīru skaitu līdz pusotram miljonam. Garantēta valsts militārā drošība, papildus Krievijas Federācijas subjektu un kritisko objektu aizsardzība ir iespējama, tikai stiprinot bruņoto spēku galvenās strukturālās sastāvdaļas." Šoigu sacīja, ka karavīru skaita palielināšana un "ievērojamās izmaiņas" Krievijas bruņoto spēku sastāvā tiks veiktas laika posmā no 2023. līdz 2026.gadam.

Vienlaikus ar armijas apjoma palielināšanu plānots: izveidot divas jaunas starpnozaru stratēģiskās teritoriālās vienības - Maskavas un Ļeņingradas militāros apgabalus; izveidot armijas korpusu Karēlijā; pārveidot septiņas brigādes par motorizēto ieroču divīzijām; stiprināt jūras, aviācijas un kosmosa spēkus un stratēģisko raķešu spējas. Gan Karēlija, gan Krievijas Federācijas Ļeņingradas apgabals robežojas ar Somiju, kas uz pilna mēroga Krievijas iebrukuma Ukrainā fona vēlas iestāties NATO.