Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Nīderlande piešķīrusi apraides licenci "TV Rain"

© pexels.com

Nīderlande ir piešķīrusi apraides licenci uz pieciem gadiem Krievijas neatkarīgajam telekanālam "TV Rain" jeb "Doždj". Tam piešķirto apraides licenci decembrī bija anulējusi Latvija.

Saskaņā ar Nīderlandes nacionālā mediju regulatora Mediju komisariāta (CvdM) vietnē rakstīto, lēmums atļaut "TV Rain" raidīt Nīderlandē tika pieņemts 22.decembrī. Lēmums saskaņā ar likumu bija jāpublisko 15 dienu laikā, un pirmās ziņas par šo lēmumu parādījās Nīderlandes medijos pirmdien, 9.janvārī. "TV Rain" vēl nav komentējis šīs ziņas.

CvdM lēmumā teikts, ka komerctelevīzijas apraides tiesības pieprasīja Amsterdamā reģistrēts uzņēmums "TVR Studios B.V.". Šis uzņēmums 6.decembrī nosūtīja Mediju komisariātam pieprasījumu par apraides licences piešķiršanu "TV Rain" vārdā. Pieprasījums 15.decembrī tika saņemts arī pa e-pastu un 16.decembrī - pa telefonu.

Domājams, ka apraides licences saņemšana vienā Eiropas Savienības (ES) valstī atkal ļaus "TV Rain" raidīt savu saturu kabeļtelevīzijā visās ES valstīs, ieskaitot Latviju.

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 6.decembrī nolēma anulēt apraides atļauju Latvijā strādājošajai Krievijas neatkarīgajai TV programmai "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain"), un šis lēmums stājās spēkā naktī uz 8.decembri. Lēmums par apraides licences anulēšanu tika pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju. "Doždj" 18.jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.