Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Šolcs turpina periodiski kontaktēties ar Putinu

© AP/Scanpix/Leta

Vācijas kanclers Olafs Šolcs turpina periodiski kontaktēties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par karu Ukrainā, raidsabiedrībai "Deutsche Welle" pastāstīja Vācijas valdības pārstāvja vietniece Kristiāne Hofmane.

Viņa sacīja, ka diplomātiskus kontaktus ar Krieviju uztur arī citi Eiropas politiķi.

"Būtu aplami uzskatīt, ka nav kontaktu un sarunu ar Krieviju. Kā jums zināms, gan federālais kanclers, gan citi politiķi Eiropas Savienībā laiku pa laikam nodibina kontaktu tieši ar prezidentu Putinu. Saprotams, arī citos līmeņos tiek uzturēti kontakti. Domāt, ka šajā jomā iestājies klusums, ir aplami," sacīja Hofmane.

Vācijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Kristiāns Vāgners paziņoja, ka no Krievijas puses netiek saņemti pārliecinoši ierosinājumi par miera sarunām.

"To parādīja arī diezgan nežēlīgās bombardēšanas pēdējās dienās. Tātad šīs Krievijas darbības rada ļoti skaidru ainu," atzīmēja Vāgners.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir vairākkārt paziņojis, ka galvenais nosacījums sarunu sākšanai ar Krieviju ir Ukrainas teritoriālās integritātes atjaunošana, nodarīto zaudējumu kompensēšana un visu kara noziegumos iesaistīto sodīšana.