Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Arvien vairāk valstis pieprasa uzradīt negatīvus Covid-19 testus ceļotājiem no Ķīnas

© PA/Scanpix/Leta

Francija un Lielbritānija piektdien pievienojās augošam valstu sarakstam, kas pieprasa negatīvus Covid-19 testus ceļotājiem no Ķīnas pēc tam, kad Pekina atcēla ārzemju ceļošanas ierobežojumus par spīti infekcijas gadījumu skaita kāpumam.

Iepriekš arī Itālija, Spānija, Izraēla, ASV, Indija, Japāna, Dienvidkoreja, Malaizija un Taivāna paziņoja, ka pieprasīs negatīva testa pierādījumu no ceļotājiem, kas turp dodas no Ķīnas.

Lielbritānijas gadījumā šī prasība būs spēkā no 5.janvāra.

Lai gan Ķīnas slimnīcas un morgi ir pārpildīti ar Covid-19 pacientiem, neraugoties uz to, ka oficiālais infekcijas gadījumu skaits un nāves gadījumu skaits ir zemi, Ķīna piektdien uzstāja, ka bijusi atklāta, daloties ar saviem Covid-19 datiem.

ASV veselības dienesta augsta amatpersona šonedēļ paziņoja, ka Pekina ir sniegusi globālajām datubāzēm tikai ierobežotus datus par Ķīnā cirkulējošiem koronavīrusa variantiem, turklāt Ķīnā ir sarukusi testēšana un ziņošana par jauniem gadījumiem.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vadītājs Tedross Adanoms Gebrejesuss ceturtdien aicināja Ķīnu būt pretimnākošākai un atzina par "saprotamu", ka dažas valstis noteikušas ierobežojumus, reaģējot uz Covid-19 izplatīšanos Ķīnā.