Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Klaipēdas osta kļūs par Ukraiņu eļļas loģistikas atbalsta centru

© pixabay.com

Viena no lielākajām stividorkompānijām Klaipēdas ostā "Bega" plāno būvēt augu eļļas pildnes, lai varētu apkalpot Ukrainas eksportu.

Kā liecina publiskā projektu konkursa nolikums, "Bega" plāno izvietot divas 11 000 kubikmetru pildnes un deviņas 4300 kubikmetru pildnes.

"Bega" komunikācijas vadītājs Ģedimins Gudavičs apstiprināja, ka plāni ir saistīti ar Ukrainas augu eļļas eksportu, ko apkalpo Klaipēdas ostā bāzētā kompānija.

"Jā, šie plāni ir saistīti ar Ukrainu. Mums ir partneri, kas pārvadā un plāno pārvadāt augu eļļu no turienes," viņš teica ziņu aģentūrai BNS.

Plānoto investīciju apmērs un projekta īstenošanas grafiks pagaidām nav skaidrs, atzina Gudavičs.

Viņš piebilda, ka uzņēmums seko līdzi situācijai tirgū un nepieciešamības gadījumā ir gatavs sākt būvniecību, tai pienācīgi sagatavojoties.

Kopš maija, kad "Bega" sāka saņemt Ukrainas augu eļļas dzelzceļa un autoceļa kravas, kompānija ir pārkrāvusi 50 000 tonnu šādu kravu. Lielākā daļa ir saulespuķu eļļas, bet ir arī cita veida eļļas.

"Bega" neprecizē, kur šīs kravas tiek nogādātas, bet kompānijas valdes priekšsēdētājs Aloizs Kuzmarskis iepriekš paziņoja, ka Klaipēda varētu kļūt par Ukrainas augu eļļas eksporta loģistikas ceļu uz Rietumeiropas un Skandināvijas valstīm.