Hamburgeri un hotdogi paātrina organisma novecošanu

Amerikāņu pētnieki veikuši apjomīgu eksperimentu, kura galvenais uzdevums bija noskaidrot ātrās ēdināšanas restorānos piedāvāto maltīšu ietekmi uz cilvēka organismu.

Par eksperimenta brīvprātīgajiem dalībniekiem kļuva jaunuzņemtie amerikāņu karavīri, kuri pusdienās tika baroti ar ātrās ēdināšanas restorānu pamatēdieniem, raksta Independent News.

Sākumā karavīri ar prieku ēda gan hamburgerus, gan hotdogus, virsū uzdzerot gāzētos dzērienus, taču pēc kāda laika atzina, ka sākuši justies savārguši.

Pēc gadu ilga eksperimenta šāda veida ēdiens lielākai daļai dalībnieku izraisīja dažādas veselības problēmas – vairāk nekā 60% dalībnieku tika konstatētas stomatoloģiskas saslimšanas, dzelzs trūkums organismā, gremošanas traucējumi, kā arī zemas darba spējas. Kopumā, pēc zinātnieku teiktā, hamburgeri un hotdogi karavīru organismam likuši novecot.

Vēl šokējošākus rezultātus eksperimenta gaitā ieguva Ņujorkas psihiatrisko saslimšanu institūta speciālisti, kuri atklāja, ka ātrās ēdināšanas restorānu piedāvātās maltītes spēj būtiski ietekmēt cilvēka smadzeņu darbību. Hamburgeri var negatīvi ietekmēt smadzeņu centru darbību, kas atbild par lēmumu pieņemšanu, konstatējuši pētnieki, norādot, ka šādiem cilvēkiem var būt raksturīgi zaudēt paškontroli un pieņemt neadekvātus lēmumus.

Svarīgākais