Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Pa viesnīcas logu izkritis viens no bagātākajiem Krievijas politiķiem

© Ekrānuzņēmums

Rajagadas pilsētā Indijas austrumos netālu no Bengālijas līča pa viesnīcas logu izkritis Krievijas deputāts Pāvels Antovs. Viņš bijis iekļauts Forbes bagātāko krievu sarakstā, raksta portāls "Daily Mail" un "Pravda.com.ua".

Labi pelnošais krievijas politiķis, kurš kritizēja Vladimira Putina uzsākto karu pret Ukrainu, ir atrasts miris pēc mistiska kritiena no viesnīcas Indijā.

Pagājušā nedēļā viņa draugs un partijas biedrs nomira “no sirdstriekas” un divas dienas vēlāk pa logu izkritis pats Pāvels.

Sociālajos tīklos Antovs bija kritizējis Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu. Tiesa, vēlāk pēc izdarītā spiediena uz viņu komentārus izdzēsis un atvainojies, aizbildinoties ar "tehnisku kļūdu". Vēlāk viņš uzstāja, ka "vienmēr ir atbalstījis prezidentu" un "sirsnīgi" atbalstījis Putina militārās operācijas mērķus, taču vietējie žurnālisti to stingri apstrīdēja.

Antovs bija 65 gadus vecs un incidents noticis 25. decembrī.

Policija Antova nāvi nodēvēja par pašnāvību. Krievijas ģenerālkonsuls Kalkutā Oleksijs Idamkins sacīja, ka policija "pagaidām nesaskata noziedzīgu elementu" abos nāves gadījumos.