Klūnijs ironizē par inficēšanos ar malāriju

Holivudas aktieris Džordžs Klūnijs, kurš nesenās Sudānā inficējies ar malāriju, intervijā CNN pajokojis, ka slimību pārnēsājušu moskītu viņam droši vien uzsūtījis autoritatīvais Sudānas prezidents Omārs el Bašīrs. Taču vēlāk, kļuvis nopietns, atzinis, ka slimība nav bijis nekas patīkams un desmit dienas viņš juties slikti.

Pagājušās nedēļas sākumā, kad tika veikts intervijas ieraksts, Dž. Klūnijs atzina, ka joprojām izjūtot slimības sekas, taču sestdien viņa pārstāvis Stens Rozenfelds oficiāli paziņoja, ka ārstniecības kurss ir bijis veiksmīgs un 49 gadus vecajam aktierim sekmīgi izdevies pieveikt infekciju. "Tas ir vēl viens apliecinājums, ka ar pareizu medikamentu palīdzību Āfrikas bīstamāko slimību, kas nereti beidzas ar nāvi, iespējams pieveikt desmit dienu laikā," sacījis Dž. Klūnijs, kurš, pēc viņa aģenta vārdiem, ar malāriju inficējies jau otro reizi.

Reuters atgādina, ka Dž. Klūnijs ir biežs viesis Sudānā, kur darbojas labdarības organizācijas Not On Our Watch uzdevumā. Pēdējās vizītes laikā janvāra sākumā viņš palīdzēja realizēt ANO un Google kopīgu projektu, kura mērķis ir veikt Sudānas teritorijas regulāru novērošanu no komerciālajiem satelītiem, – šādā veidā iegūtā informācija palīdzētu novērst vardarbību valstī. Otrs viņa mērķis bija pievērst uzmanību Dienvidsudānā notikušajam referendumam par neatkarību.

"Laikam jau kāds moskīts mani pamanīja, un noturēja par ēdnīcu," sarunā ar CNN sarunu šova vadītāju Pīrsu Morganu smējies Dž. Klūnijs. Vēlāk viņš ironiski atbalstījis P. Morgana izvirzīto sazvērestības teoriju, ka ar inficētu moskītu palīdzību Starptautiskās krimināltiesas meklētais Sudānas prezidents cīnās pret saviem politiskajiem pretiniekiem un ārzemniekiem, kuri aicina ievērot cilvēktiesības Sudānā. Par slimības simptomiem aktieris gan nav vēlējies plašāk runāt.

AFP vēsta, ka P. Morgans pēc intervijas Twitter vietnē iečivinājis, ka gatavību aprūpēt slimo Dž. Klūniju izteikušas 24 563 sievietes. "Viņa pārstāvis apgalvo, ka viss esot kārtībā. Piedodiet, dāmas," rakstījis žurnālists.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais