Laikraksts: EP korupcijas skandālā iesaistīts padomnieks no Latvijas

© Pixabay.com

Eiropas Parlamenta (EP) Sociāldemokrātu grupa aizdomās par nopietniem pārkāpumiem ir atstādinājusi Latvijas izcelsmes politisko padomnieku Eldaru Mamedovu, atsaucoties uz Francijas laikrakstu "Le Point", vēsta lsm.lv.

Sociāldemokrātu grupa Eiropas Parlamentā oficiālajā paziņojumā norāda, ka pilnībā atbalsta sava padomnieka atstādināšanu un Beļģijas policijas veikto izmeklēšanu.

Mamedovs savulaikstrādājis Latvijas Ārlietu ministrijā, darbojies Latvijas vēstniecībās ASV un Spānijā. 2000. gados viņš bijis saistīts ar partijas "Saskaņa" līdera Jāņa Urbanoviča biedrību "Baltijas forums". 2014. gadā viņš no partijas "Saskaņa" saraksta kandidējis Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bet netika ievēlēts. Viņa tēvs ir azerbaidžāņu izcelsmes uzņēmējs Adigjozals Mamedovs.

Viņa vārds savulaik izskanēja, kad Valsts kontrole pārmeta, ka valsts pārmaksājusi, nomājot ātrās palīdzības automašīnas no Mamedova uzņēmuma "Rīgas Sanitārā transporta autobāze", vēsta LETA. Daudzus gadus atpakaļ "Ceļu pārvalde" vēl bija Rīgas domes struktūra, bet pirms deviņiem gadiem, kad Mamedova dēls bijis toreizējā vicemēra Andra Amerika partijas biedrs, Mamedova firma "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" nopirka "Ceļu pārvaldi", vēsta raidījums, atzīmējot, ka uzņēmums ne tikai piedalās vairākos būvdarbos galvaspilsētā, bet tai nodoti Daugavas kreisā krasta Rīgas ielu uzturēšanas darbi.

Svarīgākais