Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Francijā atcelta trešdaļa no Ziemassvētku brīvdienās paredzētajiem vilcienu reisiem

© Scanpix

Dzelzceļa darbinieku streiks Francijā trešdien izjaucis plānus aptuveni 200 000 cilvēku, liekot meklēt alternatīvas vilcienam, lai nokļūtu iecerētajā galamērķī.

Francijas valsts dzelzceļa operators SNCF atcēlis trešdaļu no Ziemassvētku brīvdienās paredzētajiem reisiem. Francijā Ziemassvētkos tradicionāli miljoniem cilvēku dodas ceļā, lai pavadītu svētkus kopā ar tuvākiem un tālākiem radiniekiem.

Streiks visvairāk ietekmējis ātrvilcienu TGV satiksmi, atklāja SNCF.

SNCF mājaslapa liecina, ka atcelta puse vai vairāk vilciena reisu, kas nedēļas nogalē tika plānoti galvenajos maršrutos, piemēram, no Parīzes līdz Rennai, Francijas rietumos, vai no Parīzes līdz Bordo, Francijas dienvidrietumos.

Dzelzceļa operators sola pārrezervēt biļetes bez maksas, tai skaitā uz dārgākām sēdvietām, taču lielākā daļa TGV vilcienu jau trešdien bija pilnībā rezervēti.

Operators arī sola atmaksāt biļetes cenu divkāršā apjomā cilvēkiem, kuri nevar pārrezervēt savas biļetes, taču cilvēki, kas gaidīja rindās dzelzceļa stacijās, ziņu aģentūrai AFP sacīja, kas tas nav liels mierinājums par izbojātajām brīvdienām.

"Es saprotu viņu prasības, bet vai viņiem ir jāsāk streiks svētku laikā?" AFP žurnālistam sacīja kāda sieviete, kuras reiss tika atcelts.

SNCF pārstāvis paziņojis vilcienu konduktoru streiku, kas nac saskaņots ar arodbiedrību, ir skandalozs un nepieņemams.

Arī Francijas valdības preses pārstāvis nosodījis streikošanu Ziemassvētkos.

Kopš streika sākuma Francijā strauji pieaudzis pieprasījums pēc aviobiļetēm, izīrējamām automašīnām un citām transporta iespējām.