Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Kā ukraiņi pārcieš Krievijas raķešu triecienus un tiem sekojošos elektrības pārrāvumus: praktisks ieskats vienā no "Nesalauztības punktiem" 

© Ekrānuzņēmums

Krievija jau vairākus mēnešus apzināti iznīcina Ukrainas civilās enerģētikas objektus un elektrotīklus, cerot, ka ukraiņi ziemas apstākļos nosals un padosies.

Par atbildi cietusī valsts visās malās organizē "Nesalauztības punktus" — publiskas telpas tiek aprīkotas ar ģeneratoriem, pārtikas rezervēm, internetu, pirmās palīdzības komplektiem. Ja pazūd elektrība, tad cilvēki tur var savākties, uzlādēt telefonus, dzert siltu tēju, pabarot bērnus, izlasīt ziņas. Pēc iespējas šādi punkti tiek ierīkoti blakus bērnu un jauno māmiņu atbalsta vietām, kuras savukārt sponsorē UNICEF. Mēs apmeklējām vienu no punktiem Žitomirā tādā brīdī, kad gaisa trauksme nestrādāja un visu varēja mierīgi nofilmēt, tajā skaitā atbildīgā domnieka Oleksandra Ševčuka stāstīto, kura kopsavilkuma tulkojumu klausieties sižeta beigās.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.