Tunisijas policija pievienojas protestētājiem

Desmitiem Tunisijas policistu pievienojušies vairākiem tūkstošiem protestējošo, kas šodien izgājuši protesta mītiņā valsts galvaspilsētas ielās, ziņo aģentūra France- Presse.

Protesta mītiņa dalībnieki prasa no valsts vadības atkāpties iepriekšējās valdības ministrus, kuri politikā darbojās arī prezidenta Zina el Abidina ben Ali varas laikā.

Policijas darbiniekiem izdevies bloķēt bijušā parlamenta spīkera Fueda Mezabas auto, Mezaba solījis, ka jaunā valdība pilnībā mainīs situāciju valstī. Jau ziņots, ka jaunā valdība legalizējusi visas politiskās partijas un apvienības, tai skaitā iepriekš valdošā režīma aizliegtās, kā arī amnestējusi visus politieslodzītos.

Tomēr valdībā joprojām darbojas Tunisijas premjerministrs Mohammeds Ganuši, kas jau paziņojis, ka atstās politiku pēc ārkārtas vēlēšanām, kuras jāsarīko sešu mēnešu laikā.

Viņš sacīja, ka ārkārtas prezidenta un parlamenta vēlēšanas, kurām vēl nav noteikts datums, būs "pirmās caurskatāmās un demokrātiskās vēlēšanas kopš neatkarības iegūšanas" no Francijas 1956.gadā.