Vatikāns kritizē Berluskoni

Itālijas premjeram Silvio Berluskoni, kam patīk uzturēties jaunu sieviešu sabiedrībā, ir jāpārskata sava rīcība jārāda morāla priekšzīme citiem, — tā var noprast no pāvesta Benedikta XVI sacītā.

Pāvests šodien tikšanās laikā ar Romas policijas pārstāvjiem sacīja, ka valsts ierēdņiem ir „no jauna jāatklāj savas garīgās un morālās saknes”. Viņš gan tieši neminēja vārdā S. Berluskoni, bet ir nojaušams, ka viņš jo īpaši domājis premjeru, kura seksa skandāli neatbilst pāvesta izpratnei par to, ka valsts aparātā strādājošajiem „jārāda labs piemērs pozitīvai un lietderīgai mijiedarbībai starp veselīgu laicīgo statusu un kristīgo ticību”.

Iepriekš Vatikāna otra augstākā amatpersona kardināls Tarcisio Bertone bija izteicis bažas par ietekmi, kādu S. Berluskoni skandāls atstāj uz Itāliju.

Pašlaik notiek izmeklēšana par S. Berluskoni un viņa trīs sabiedroto saistību ar mazgadīgo prostitūciju. Premjers tiek turēts aizdomās par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgām meitenēm.

Šonedēļ Itālijas preses rīcībā nonākuši sarunu Berluskoni rīkoto ballīšu dalībnieku sarunu ieraksti. No tiem var nojaust, ka Berluskoni villa ir bijusi bordelis, kur uzturas meitenes kailām krūtīm.

S. Berluskoni pats sevi allaž ir pasniedzis kā konservatīvo vērtību pārstāvi un atbalstījis kristīgās baznīcas pamata nostādnes.

Svarīgākais