Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vides aktīvisti noķēpājuši ar krāsu La Scala operteātra ieeju

© Pexels.com

Pirms jaunās sezonas atklāšanas, kurā paredzēta augstu Itālijas un Eiropas amatpersonu piedalīšanās, vides aktīvisti trešdien Milānā noķēpājuši ar krāsu La Scala operteātra ieeju.

Pieci aktīvisti no grupējuma "Pēdējā paaudze" neilgi pēc plkst.7.30 (plkst.8.30 pēc Latvijas laika) no spaiņiem aplēja operas fasādi ar rozā, elektrozilu un tirkīza krāsām. "Pēdējā paaudze" skaidroja, ka viņi nolēmuši apķēpāt La Scala operteātri, lai aicinātu politiķus, kuri apmeklēs sezonas atklāšanu, izvilkt galvas no smiltīm un sākt rīkoties, lai izglābtu cilvēci.

Policija ātri reaģēja uz notiekošo un aizturēja aktīvistus, un La Scala apkopēji sāka mazgāt nost krāsu, kas izrādījās viegli notīrāma.

"Pēdējā paaudze" aicināja Itāliju vairāk investēt atjaunojamajā enerģijā un samazināt ogļskābās gāzes emisiju.

"Lai novērstu savu iedzīvotāju ciešanas un aizsargātu cilvēkus, mājas un uzņēmumus, kurus apdraud arvien biežāki plūdi un karstuma viļņi, valdībai ir jārīkojas tagad," uzsvēra aktīvistu grupējums.

Grupējums organizē protestus kopš gada sākuma, bloķējot ielas un uzbrūkot slaveniem mākslas darbiem Eiropas muzejos.

Nesen klimata aktīvisti uz apmēram divām stundām nobloķēja lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos Berlīnes galvenajā lidostā.