Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas intelektuāļi: Latvija pareizi darīja, ka aizvēra “Dožgj"

© Ekrānuzņēmums

Pretēji vētru sacēlušajam Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumam, ko Krievijā kritizē visi, sākot no Putina un Peskova un beidzot ar daudziem liberāļiem, ir arī balsis, kas atbalsta Latvijas lēmumu.

Grigorijs Amnuels — dokumentālo filmu režisors, bijušais Maskavas domes un Krievijas Valsts domes deputāts: “Skandāli, skandāli, strīdi un pastāvīgas rēķinu kārtošanas savā starpā — lūk, kas bez pārtraukumiem nomoka krievu opozīciju, tāpat kā pirms 100 gadiem. Licences atsaukšana “Dožģj” kanālam, kurš — pat pēc savas “saimnieces” atzinuma — pieļāvis rindu ar kļūdām: krievi, pamēģiniet visi beidzot neizturēties pret tām valstīm, kas pašas atgriezušās brīvībā, neizturēties kā pret savām bijušajām kolonijām, kur jums joprojām atļauts viss! Vajag būt pateicīgiem par to, ka šajā briesmīgajā laikā, kad Krievija uzsākusi kārtējo karu, [kaimiņvalstis] ļauj paglābties daudziem no cietuma, lēģeriem, pat no nāves. Vajag lasīt viņu likumus, viņu noteikumus, ievērot viņu intereses tajā skaitā, nevis mēģināt sēdēt uz diviem un vairāk krēsliem — vai čemodāniem…”

Sergejs Loiko — krievu autors, ilggadējs “Los Angeles Times” kara korespondents (latviski izdotas viņa grāmatas “Lidosta” un “Reiss” par 2014. gada karu Donbasā): “Latvija ir civilizēta, neatkarīga valsts, nevis Krievijas impērijas pievārte. Latvija pieņēma lēmumu attiecībā uz “Dožģj”, un [lēmumu] vajag cienīt, atvainoties un padomāt, ko izdarīja ne tā. Nu bet šī “демшизовая реакция” no Gozmana, Šenderoviča, Parhomenko, Šlosberga un citiem kungiem, no gandrīz visas krievu mediju “tusovkas” ar idiotiskiem apvainojumiem un draudiem Latvijas virzienā, ka tā it kā “lejot ūdeni uz Putina dzirnavām” — […] no visām pusēm skan šī impēriskā nekaunība un vecākā brāļa pārākums. Dārgie biedri Šenderoviči & Co! Jūs esat tie, kam bija lieliska iespēja izmainīt Krieviju. Jūs valdījāt pār televizoru, ar kāju vērāt Kremļa kabinetu durvis, baudījāt “visīti” ar ministriem un deputātiem, devāties pie oligarhiem, peldējāties slavā un naudā, paši bijāt (un esat palikuši) miljonāru sarakstā, pie kam esat dolāru miljonāri. Bet jūs to visu zaudējāt. Putins — tas ir jūsu produkts, rezultāts no jūsu bezdarbības, patmīlības, attieksmes pret tautu. Paši bijāt gatavi piekrist spēlēt liberālās “Potjomkina sādžas” lomu pie pahana un viņa bandītiem, pat pēc 2014. gada. Pat aizbēguši aiz robežas, jūs [Krievijas acīs] paliekat ar “ārzemju aģenta” birku uz kakla, kuru jums bail noņemt. Un jūs vēl atļaujaties norādīt Latvijai, kā tai izturēties pašai pie sevis mājās!!!”

Savukārt mūsu autora Imanta Liepiņa komentārs radio “Brīvība” Ukrainas redakcijai klausāms šeit:

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.