Čigānu pusaudža sašaušana Solonikos izraisa grautiņus

© imago images/ANE Edition/Scanpix/Leta

Pēc tam, kad policija bija sašāvusi kādu čigānu pusaudzi, Grieķijas otrajā lielākajā pilsētā pirmdien izcēlušās vardarbīgas sadursmes.

16 gadus vecais pusaudzis tika sašauts galvā agrā pirmdienas rītā pēc tam, kad mēģināja aizbraukt nesamaksājis no benzīna uzpildes stacijas, ziņo sabiedriskās televīzijas kanāls ERT.

Policijas paziņojumā teikts, ka sašautais, lai izvairītos no aizturēšanas, mēģinājis sabraukt policistus, kas to centušies panākt ar motocikliem. Policisti bijuši spiesti atklāt uguni un raidījuši uz autovadītāju divus šāvienus.

Ievainotais pusaudzis zaudējis kontroli pār automobili, kas ietriecies sienā.

Sašautais nogādāts slimnīcā, un viņa stāvoklis šobrīd ir kritisks.

Pēc incidenta pilsētā sākušās nekārtības, kas vakarā pārauga grautiņos. Nekārtību cēlāji apmētājuši policistus ar Molotova kokteiļiem un dauzījuši veikalu skatlogus pilsētas centrā.

Pūļa savaldīšanai policija pielietojusi asaru gāzi un trokšņa granātas.

Iepriekš dienā protestētāji un sašautā radinieki apmētāja ar akmeņiem policistus, kas apsargāja slimnīcu, kurā atrodas ievainotais. Arī tur policija pielietojusi asaru gāzi.

Policists, kurš šāvis uz pusaudzi, ir aizturēts, un otrdien viņu nopratinās prokuratūra.

Pasaulē

Aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) notika vienas no nozīmīgākajiem priekšvlēšanu notikumiem ASV. Viens otram pretim stājās tagadējais prezidents Džo Baidens un bijušais, kā arī potenciālais prezidents Donalds Tramps.

Svarīgākais