Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā Covid-19 noliedzējiem piespriests cietumsods par dzelzceļa satiksmes apturēšanu

© Pixabay.com

Tiesa Vācijā piektdien piespriedusi cietumsodu diviem Covid-19 noliedzējiem par protesta akciju, kas izjauca dzelzceļa satiksmi.

Tiek uzskatīts, ka apsūdzētie saistīti ar kustību "Querdenken" (Netradicionālā jeb tā dēvētā laterālā domāšana).

Apgabala tiesa atzina apsūdzētos - kādu 38 gadus vecu vīrieti un viņa 61 gadu veco līdzdalībnieci - par vainīgiem apsūdzībās par bīstamu iejaukšanos dzelzceļa satiksmē un tās traucēšanu.

Tiesas spriedumu iespējams vēl pārsūdzēt.

"Querdenken" kustību lielākoties veido Covid-19 noliedzēji, galēji labējie aktīvisti un vakcīnu pretinieki. Šī kustība Vācijā bijusi visskaļākā protesta balss pret karantīnas ierobežojumiem un aktīva konspirācijas teoriju izplatītāja.

38 gadus vecajam vīrietim tiesa piesprieda gadu un deviņus mēnešus ilgu cietumsodu, bet sievietei - nosacītu deviņu mēnešu cietumsodu ar trīs gadu pārbaudes laiku.

Sievietei arī piespriesta sodanauda, kas sadalīta desmit maksājumos katrā pa 150 eiro.

Apsūdzības rakstā teikts, ka viņi 2021.gada janvārī palīdzēja pāri sliedēm uzstādīt piecus plakātus uz koka līstēm. Plakāti vēstīja, ka pēc diviem kilometriem ir bojātas sliedes, ar piebildi, ka šoreiz tās ir viltus ziņas. Viņu līdzdalībniekus policijai vēl nav izdevies identificēt.

Ātrvilciena vadītājs iedarbināja avārijas bremzes. Par laimi, neviens no 62 pasažieriem un vilciena darbiniekiem necieta.

Izmeklētājiem ātri radās aizdomas, ka atbildīgi varētu būt Covid-19 ierobežojumu pretinieki.