Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Hakeri Austrālijā "tumšajā tīmeklī" nopludinājuši 9,7 miljonu cilvēku datus

© pexels.com

Hakeri, kas nozaguši Austrālijas veselības apdrošināšanas uzņēmuma "Medibank" klientu datus, ceturtdien pabeidza šo datu publicēšanu "tumšajā tīmeklī" un paziņoja, ka "lieta ir slēgta".

Hakeri kopš oktobra piekļuva 9,7 miljonu bijušo un esošo "Medibank" klientu datiem un novembrī pieprasīja "Medibank" samaksāt izpirkumu 9,7 miljonu ASV dolāru apmērā, draudot pretējā gadījumā publicēt šos datus internetā.

Hakeri ieguva "Medibank" klientu konfidenciālus personas datus - vārdus, dzimšanas datumus, adreses, pasu numurus un informāciju par izmaksājamām apdrošināšanas summām.

"Medibank" atteicās maksāt pieprasīto izpirkumu, paklausot federālās valdības aicinājumam, kas uzskata par nelikumīgu šādu izpirkumu maksāšanu hakeriem.

Hakeri 9.novembrī sāka nozagto datu publicēšanu "tumšajā tīmeklī" un ceturtdien paziņoja, ka ir pabeiguši šo procesu tieši Starptautiskajā datoru drošības dienā.

"Laimīgu Kibedrošības dienu! Pievienotā mape ir pilna. Lieta ir slēgta," rakstīja hakeri.

"Medibank" ceturtdien raksturoja hakeru jaunāko paziņojumu kā "nepilnīgu un grūti saprotamu", norādot, ka hakeri var būt zaudējuši interesi pēc tam, kad tika izslēgta izpirkuma maksāšanas iespēja.

"Kamēr mūsu izmeklēšana turpinās, pašlaik nav nekādu pazīmju, ka būtu nozagti finanšu vai bankas dati," teikts "Medibank" paziņojumā.

Austrālijas Federālās policijas komisārs Rīss Keršovs novembrī paziņoja, ka šo kiberuzbrukumu sarīkojusi "brīvi saistītu kibernoziedznieku" grupa, kas bāzēta Krievijā.

Kiberdrošības analītiķi izteikuši pieņēmumu, ka šie hakeri var būt saistīti ar Krievijas hakeru grupu "REvil".