Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Marokas un Horvātijas futbolisti finālturnīra mačā spēlē bezvārtu neizšķirti

© Scanpix

Marokas un Horvātijas futbola izlases trešdiena Katarā notiekošā finālturnīra pirmo spēli noslēdza bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0).

Šis bija jau trešais bezvārtu neizšķirts deviņās aizvadītajās spēlēs.

Abas izlases mača ievadā aktīvi uzbruka vārtiem, taču pietrūka veiksmīga noslēguma. Vienā no epizodēm, mača 17.minūtē pēc marokāņu kļūdas Ivans Perišičs izpildīja tālu un spēcīgu sitienu pāri vārtiem.

Puslaika kompensācijas laika sākumā no ļoti tuvas distances bīstamu sitienu izdarīja Nikola Vlašičs, taču Marokas izlases vārtsargs Jasine Bunū bija uzdevumu augstumos. Nedaudz vēlāk spēcīgu sitienu no apmēram 16 metriem izdarīja Luka Modričs, bet arī viņš raidīja bumbu pāri vārtiem.

Marokai pirmais bīstamais moments bija otrā puslaika sestajā minūtē, kad Sofijāns Bufals slaidā lēcienā izdarīja sitienu uz vārtiem, bet Dominiks Livakovičs atvairīja bumbu. 65.minūtē Ahrafs Hakimi meistarīgi izpildīja soda sitienu un Livakovičs vēlreiz liedza bumbai nonākt vārtos.

Plkst.21 F apakšgrupā Beļģija spēkosies ar Kanādu. Finālturnīru tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Horvātijas un Marokas izlases oficiālos turnīros savā starpā nebija spēkojušās un finālturnīru sāka ar veiksmīgām sērijām - horvātiem ir piecas uzvaras pēc kārtas, kamēr marokāņi nav zaudējuši septiņās cīņās pēc kārtas. 1996.gadā abas izlases cīnījās starptautiska pārbaudes turnīra spēlē, kas noslēdzās neizšķirti 2:2, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārāki bija horvāti.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.