Polijas premjerministrs: Putina "krievu pasaule" paver durvis genocīdam

© Scanpicx

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis sacīja, ka Vladimira Putina "krievu pasaules" ("Russkij Mir") ideoloģija aizstāj 20. gadsimta komunismu un "atvēra vārtus genocīdam", raksta portāls "Lrytas".

Ar šādu paziņojumu M. Moraveckis nācis klajāČehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā konferencē par tādiem jautājumiem kā Krievijas izplatītā dezinformācija.

Pēc M. Moravecka domām, "krievu pasaule" ir vēzis, kas ne tikai skāris lielāko daļu Krievijas sabiedrības, bet arī rada nāvējošus draudus visai Eiropai. Viņaprāt, V. Putina ideoloģija aizstāj 20. gadsimta komunismu.

"Tas nav neprāts, bet gan apzināta stratēģija, kas jau ir pavērusi durvis genocīdam," sacīja Moraveckis.

M. Moraveckis piebilda, ka Krievija ved hibrīdkaru ne tikai pret Krievijas iedzīvotājiem, bet arī pret viedokļu veidotājiem visā pasaulē. «Vēsture ir viens no galvenajiem instrumentiem, ko Krievija izmantojusi daudzus gadus. Mēs nevaram ignorēt vai nenovērtēt šos draudus. Eiropas reakcijas trūkums uz Krievijas propagandu var mudināt Krieviju vēl vairāk apšaubīt labi dokumentētus un apstiprinātus vēstures faktus," viņš sacīja.

Pasaulē

Pasaules veselības organizācija ceļ trauksmi par otro nāves gadījumu no "Nipah" vīrusa Indijā. Iepriekš no šī vīrusa nomira kāds pusaudzis Keralā, bet pirms dažām dienām mira kāds 24 gadus vecs vīrietis.

Svarīgākais